Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ο εργολάβος έφτασε στο σημείο, προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες για την ανάπλαση του πάρκου. Μέλη των «Φυλών του πάρκου» συγκεντρώθηκαν και εμπόδισαν την έναρξη των εργασιών, με την αστυνομία να τους απωθεί. Τα μηχανήματα τελικά εισήλθαν στον χώρο ενώ έγινε και μία προσαγωγή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της efsyn.gr, οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν μία ημέρα προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν το έγγραφο της Δασικής Υπηρεσίας, το οποίο τους απέδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, σύμφωνα με το οποίο δε θα κοπεί κανένα δέντρο.

Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε, η αστυνομία απώθησε τους διαμαρτυρόμενους εκτός πάρκου και τα μηχανήματα του εργολάβου μπήκαν στο χώρο.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συλλογικότητας πραγματοποιούν απόψε συνέλευση προκειμένου να γίνει ενημέρωση αλλά και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των Φυλών.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχαν καταθέσει 26 μέλη των «Φυλών» του Πάρκου Γεωργιάδη και με την οποία ζητούσαν να μην αρχίσουν τα έργα ανάπλασης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το