Πηγή: Telesur

Ο υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρέβερολ, κατήγγειλε την Κυριακή την αποτροπή μιας εισβολής τρομοκρατικής ομάδας στη θάλασσα από τη Κολομβία, η οποία προσπάθησε να εισέλθει στις ακτές της πολιτείας της Λα Γκουάιρα.

Εξήγησε ότι η ομάδα τρομοκρατικών μισθοφόρων από την Κολομβία είχε σκοπό να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας, να δολοφονήσει ηγέτες της επαναστατικής κυβέρνησης, να αυξήσει το κύμα της βίας, να δημιουργήσει χάος και σύγχυση στον πληθυσμό και ως εκ τούτου να προέλθει από μια νέα προσπάθεια να πραξικόπημα.

Αυτοί οι τρομοκράτες προσπάθησαν να εισέλθουν σε ταχύπλοα σκάφη κατά μήκος των ακτών της πολιτείας της Λα Γκουάιρα, αλλά χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική δράση της εθνικής μας ένοπλης μπολιβαριανής δύναμης και της δύναμης της εθνικής μπολιβαριανής αστυνομίας και της ειδικής δράσης και της αστυνομίας, μερικοί σκοτώθηκαν και άλλοι συνελήφθησαν. τόνισε.

Ο Ρέβερολ ανέφερε επίσης ότι επιτεύχθηκε η κατάσχεση τουφεκιών, τόνισε επίσης ότι η επιχείρηση συνεχίζεται, οπότε οι λεπτομέρειες θα παρασχεθούν αργότερα και δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις, καθώς διεξάγεται διεξοδική έρευνα εδάφους, θάλασσα και αέρα.

Φαίνεται ότι οι αυτοκρατορικές ηττημένες προσπάθειες για την ανατροπή της νόμιμα συγκροτημένης κυβέρνησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νικολά Μαδούρο, τους οδήγησαν να προβούν σε ακραίες ενέργειες που θα αξίζουν αναμφίβολα την ισχυρή απόρριψη του λαού μας και της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε ο υπουργός.

“Παραμένουμε σε συνεχή επιφυλακή και αντίσταση σε κάθε απειλή κατά της πατρίδας μας και θα ανταποκριθούμε δυνατά σε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που επιχειρούν ενάντια στην ειρήνη μας, η οποία είναι και θα είναι η κύρια επιτυχία μας”, είπε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το